Virta ontwikkelt praktische offertewizard

Adviseurs hebben grote behoefte aan gemak en snelheid binnen het offerteproces. Virta ontwikkelt een offertewizard die aan die wens tegemoet komt.

Hoe werkt de offertewizard van Virta?

Een adviseur start vanuit www.mijn.virtaservices.nl de offertewizard op. Hij kan eenvoudig aangeven voor welk(e) product(en) en van welke verzekeraars hij de offerte wil ontvangen. Alle bij Virta bekende werkgeversinformatie wordt automatisch ingevuld, waardoor de adviseur alleen hoeft aan te vullen.Medewerkersgegevens kunnen eenvoudig worden ingevoerd of geïmporteerd.

Zodra alle benodigde gegevens zijn ingevuld, kan de adviseur met 1 druk op de knop de offerte(s) aanvragen. De offerteaanvraag wordt tevens in het Virta portaal geplaatst, zodat de adviseur een duidelijk overzicht heeft van zijn aangevraagde offertes. Zodra de verzekeraar een premiepercentage (quote) terugkoppelt, wordt deze direct door Virta in het portaal verwerkt. Zo weet de adviseur precies weet welke offertes nog open staan. Virta heeft met de verzekeraars afgesproken dat zij binnen 5 werkdagen een premiepercentage communiceren.

Virta verzamelt alle quotes en verwerkt deze in het offerterapport. De adviseur ontvangt het rapport vervolgens via de mail. Het rapport is tevens via www.mijn.virtaservices.nl toegankelijk. Het offerterapport bevat een overzicht van de premies en de daarmee samenhangende voorwaarden en clausules.
 
De offertewizard is eind augustus 2018 voor de adviseurs beschikbaar.

Publicatiedatum: 02 juli 2018